Als ik jaren eerder had geweten dan wat ik nu wist dan …

 

Ik weet niet of ik het al eerder heb verteld. En inmiddels is het voor mij een logisch verhaal geworden. Maar dat zal het voor jullie vast niet zo zijn. Dat vergeet ik wel eens.

Toen Eamonn destijds een peesblessure had kwam de osteo om de 6 weken standaard langs. Om te vermijden dat er ergens anders een blessure zou ontstaan nadat de peesblessure zou hersteld zijn.
Dat advies had ik gekregen en ik had het met 2 handen aangenomen. En hij herstelde helemaal als vanouds van zijn peesblessure.

Nadat de revalidatie volledig was afgelopen ging ik weer op de oude frequente basis door met de osteopaat. Maar was ik wel zoekende hoe ik zelf een bijdrage kon gaan leveren om mijn paard los te houden in zijn lijf. Alle kwartjes waren opdat moment nog niet gevallen zeker niet hoe de biomechanica precies werkte en waarom het hele lijf zo gemakkelijk vast kwam te zitten.

Ik volgde 2 jaar de opleiding sportmasseur bij Bartels en Bascule en ontdekte hoe de aanvulling van sportmassages eigenlijk standaard in het pakketje huisvesting, voeding, training en herstelproces horen te zitten.

Want jaren lang gaf ik wekelijks veel geld uit aan lessen om beter te worden in mijn vaardigheden. En 2 keer per jaar kwam er wel een osteopaat op bezoek die dan het lichaam weer optimaal deed functioneren.

En als ik nu weet wat ik toen nog niet wist. En ik zou mezelf advies willen geven 10 j terug in de tijd. Dan zou mijn advies nu worden en dat meen ik echt. 1x per 6 a 8 weken word het lesgeld niet ingezet als lesgeld maar word het ingezet voor een sportmassage om het paard te ondersteunen in zijn bespiering en ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven functioneren. Bij te staan in het herstelproces om spierpijnen vroegtijdig op te sporen, pijn te verminderen en altijd een paard te hebben dat zijn lichaam optimaal kan benutten.

Het resultaat zou zijn dat ik 1x per 6 a 8 weken minder les maar met vele grotere sprongen vooruit zou gaan in mijn vaardigheden. Want ik zit mijn paard niet in de weg, en mijn paard heeft veel meer gemak bij het maken van overgangen , buigingen etc… en blijft los in zijn lijf. Voor beide een win win situatie.

Als ik dat dus eerder had geweten, had ik wel eens een frustratie minder gehad tijdens het rijden. Ja mij overkwam het ook vaak genoeg dat ik niet snapte waarom paardrijden soms op wiskunde moest lijken en het soms enkel ingewikkelder werd 🙂

We vinden het intussen allemaal noodzakelijk dat de hoefsmid of bekapper elke 6 a 8 weken langs komt. Maar sportmassages word nog niet als een noodzaak gezien. Terwijl het voor mij inmiddels een logisch verhaal is geworden dat het in het pakketje er volwaardig bij hoort.
En als ik bedenk dat het max 1 les maar hoeft te kosten waardoor ik veel meer kan halen uit mijn lessen dan had ik het graag geweten.

Bij deze mijn oprecht advies waarom je het moet overwegen en jij jezelf te kort komt als je het niet doet.

Geef een reactie

 

Ik help je om je paard los te rijden

Je paard goed losrijden is vaak moeilijker dan je denkt. 

In deze podcast geef ik je structuur en oefeningen die je helpen bij het losrijden van je paard. Waardoor alles logisch op mekaar aansluit en je niets over het hoofd ziet.
Wil jij weten hoe ik losrijden aanpak? Hoe ik overzicht houd en een plan van aanpak heb?

Ik meld mij aan

%d bloggers liken dit: